'Tegen de stroom in, op zoek naar de bron'

'Tegen de stroom in, op zoek naar de bron'

Freelance journaliste Sanne Gerrits (33) werkt sinds kort voor Katholiek Nieuwsblad. Het is haar manier om haar talenten vruchtbaar te maken voor de opbouw van de Kerk.

“Schrijven”, zegt Sanne Gerrits, “was altijd al onderdeel van wie ik ben en wat ik doe. Ik ben orthopedagoge, maar heb onder meer een weblog gehad en een column op katholiekgezin.nl. Ik wil mijn talenten inzetten voor de opbouw van de Kerk. Mijn man zei: dan moet je het schrijven weer oppakken. We hebben daar samen over nagedacht. Mijn gezin – we hebben vier kinderen – is het allerbelangrijkste, maar dat is heel prettig te combineren met schrijven”.
Voor Gerrits is KN “zo ongeveer het enige medium dat onafhankelijk is en tegelijk de Kerk wil opbouwen. In de media hoor je vooral progressieve opvattingen, maar wij katholieken zijn geroepen om niet met de stroom mee te gaan, maar er tegenin, op zoek naar de bron”.
KN helpt daarbij, zegt ze, door goede informatie te geven waaraan het in seculiere media door gebrek aan kennis vaak ontbreekt. Berichtgeving is niet altijd accuraat en ‘moeilijke’ onderwerpen als de seksuele moraal van de Kerk worden dan helemaal onbegrijpelijk. KN is het enige medium dat katholieken de informatie geeft om een degelijke en genuanceerde mening te vormen, wel oordelend, maar niet veroordelend, met waarheid én liefde”.

Datum: 14 juli 2017.

Soomerlustplein 5 | 2275 XM Voorburg | info@arnulfus.nl | Copyright © 2011-2018 Arnulfus Stichting