‘Marta en ik vormen goede combinatie’

‘Marta en ik vormen goede combinatie’

Susanne van den Berk (34) is alweer twee jaar lid van de redactie. Ze is erbij gekomen om speciaal de Italiaanse pers te volgen. Ook onderhoudt ze het contact met de correspondente in Rome, Marta Petrosillo (eveneens 34).

“Marta en ik hebben een goede uitwisseling”, vertelt Susanne. “Je ziet Marta steeds meer in Katholiek Nieuwsblad. Ze voelt zich echt lid van de KN-familie. We horen het als er iets op til is. Ze kijkt in het Vaticaan rond wat interessant voor onze lezers kan zijn. Mede dankzij haar column kunnen die een breder beeld krijgen van wat er in het Vaticaan gaande is.” Deze zomer heeft Marta een fl itsbezoek aan de redactie gebracht. “Dat was een leuke ontmoeting”, aldus Susanne. “Voor haarzelf was het ook leuk om ons nu eens van gezicht tot gezicht te zien.” 

“Ik werk inmiddels vier dagen per week als KN-redactrice. Ik schrijf nu ook steeds meer artikelen zelf. Naast het vertaalwerk, ondersteun ik de eindredactie: bijvoorbeeld door artikelen in het vormgevingssysteem te ze en, er foto’s bij te zoeken, correctiewerk te doen en dergelijke.” Susanne studeert voor tolk/vertaler Italiaans. “Dat brengt best veel werk met zich mee. Anderzijds merk ik wel dat mijn vertalingen er beter van worden, dus het combineert wel heel mooi met wat ik hier doe.”

Foto KN – Jan Peeters

Soomerlustplein 5 | 2275 XM Voorburg | info@arnulfus.nl | Copyright © 2011-2018 Arnulfus Stichting