‘KN informeert en verbindt in de geest van Titus’

‘KN informeert en verbindt in de geest van Titus’

“Ik denk dat de Kerk in Nederland weer meer betekenis zal krijgen”, zegt Huub Vromen, de nieuwe voorzitter van Stichting Katholiek Nieuwsblad. “Mensen beseffen en steeds sterker dat het materialisme een tijdje aantrekkelijk kan zijn, maar dat je na verloop van tijd gaat merken dat er een groot gemis is. Dat je er niet echt gelukkig van wordt. Je ziet dat mensen elkaar steeds minder kennen en dat sociale verbanden niet meer zijn zoals vroeger in een dorp.

Mensen overlijden soms in hun huis zonder dat iemand het in de gaten heeft. We komen er als samenleving achter dat we op een dood spoor zien.”

In die situatie moet Katholiek Nieuwsblad zijn rol pakken, vindt Vromen: “Want de vraag is hoe je dat dan weer met elkaar verbindt: dat wat de Kerk te bieden heeft en dat wat de mensen missen. Op sommige plekken zie je dat al succesvol gebeuren: parochies waar echt nieuw leven ontstaat, die beginnen te bruisen. Je ziet dat het ook bij protestantse gemeentes soms heel goed lukt. Daar moeten zelfs kerken bijgebouwd worden: grote kerken waar jonge mensen komen. Het is de kunst de juiste toon te vinden om de aansluiting te maken, maar het is duidelijk dat de behoefte er is: meer dan ooit zelfs.”

Het is een taak van Katholiek Nieuwsblad dat te laten zien, zegt Vromen, “en dat doet het gelukkig ook. Gelovigen en mensen die willen geloven zijn bovenal op zoek naar authentieke inspiratie. Die mensen moet Katholiek Nieuwsblad informeren en verbinden. In de geest van Titus Brandsma, en dus desnoods tegen de tijdgeest in, maar gebeuren moet het. Gelukkig mogen we daarbij ieder najaar weer rekenen op de extra steun van lezers en donateurs in de Najaarsactie. Die bijzondere band tussen lezers en krant is heel kostbaar. Als nieuwe voorzitter zal ik die zeker blijven koesteren”.

Soomerlustplein 5 | 2275 XM Voorburg | info@arnulfus.nl | Copyright © 2011-2018 Arnulfus Stichting