Katholiek Nieuwsblad voor de eeuwigheid

Niet meer per maand of per jaar betalen voor uw abonnement, maar voor eens en altijd: het kan sinds kort bij Katholiek Nieuwsblad. Hoofdredacteur Anton de Wit over het hoe en waarom van deze unieke vorm van steun.

De eeuwigheid is weinig populair vandaag de dag. Dat steeds minder mensen in zoiets als een eeuwig leven geloven, is niet alleen een kwestie van abstracte opvattingen – het tóónt zich ook in het gedrag en dagelijks leven van mensen. In het werk, liefdesrelaties, vriendschappen: ‘voor nu’ heeft de plek ingenomen van ‘voor altijd’.

Ja, tieners zeggen nog wel heel lichtzinnig dat zij best friends forever zijn, iets wat ze heel intens kunnen menen, maar toch even snel weer vergeten. Doorgaans overleven dergelijke pubervriendschappen het eerste het beste akkefietje op het schoolplein niet.

Het eigenlijke criterium is tegenwoordig toch vaak: voor zo lang het leuk is, ik er baat bij heb, of totdat er iets beters langskomt… Uiteindelijk is dat de tragische maar logische consequentie van een leven ‘in het nu’, dat zich geen rekenschap geeft van een horizon voorbij het hier en nu, voorbij het eigenbelang op korte termijn.

Hoe anders is dat bij mensen die wél in de eeuwigheid geloven. Niet dat hun vriendschappen of relaties in de praktijk per se ‘voor altijd’ zijn, we blijven allemaal beperkte mensen. Maar de focus op de eeuwigheid maakt wel degelijk een verschil. Die toont zich, als het goed is, in een zekere loyaliteit, toewijding, standvastigheid, onvoorwaardelijkheid.

Binnen onze katholieke gemeenschap zien we dat gelukkig nog volop. Natuurlijk, problemen zijn er altijd, zorgen ook, onenigheid, kritiek op hoe een parochie of bisdom aangestuurd wordt. Maar wie de eeuwigheid werkelijk boven tijdelijke beslommeringen stelt, loopt niet zomaar weg. Die blijft. Houdt vertrouwen, oefent geduld, volhardt, probeert het nog eens, hoopt op betere tijden, vertrouwt op een hogere sturing ten goede.

Ook bij Katholiek Nieuwsblad ervaren wij dit voortdurend. We hebben een lezerspubliek dat weliswaar klein is, maar ook uitermate trouw. Zelfs lezers die kritisch zijn op inhoud of koers, zeggen zelden om die reden op. En toen KN vorig jaar met zijn eigen eindigheid geconfronteerd werd, en ik namens onze redactie de noodklok moest luiden, waren de materiële en immateriële steunbetuigingen overweldigend – en doorslaggevend voor onze redding.

Dat bracht ons op het idee voor een nieuwe ‘abonnementsvorm’: KN voor de eeuwigheid. Strikt genomen geen abonnement, maar een gift, die als wederzijdse verbintenis geldt: u steunt de Arnulfus Stichting met een eenmalige (aftrekbare) donatie van minimaal 4000 euro, en wij sturen u de rest van uw leven iedere week Katholiek Nieuwsblad toe. Ongeacht of u 25 of 75 jaar bent. ‘Voor de eeuwigheid’ betekent in dit geval: zo lang u leeft, zolang wij als krant leven.

Uw gift stelt ons in staat om te investeren in een toekomstbestendige bedrijfsvoering, nieuwe abonnees te werven en bovenal: Kerk en samenleving te blijven dienen met goede katholieke journalistiek. Want daar doen we het uiteindelijk allemaal voor: voor de eeuwigheid!

Anton de Wit, directeur-hoofdredacteur Katholiek Nieuwsblad

Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Soomerlustplein 5 | 2275 XM Voorburg | info@arnulfus.nl | Copyright © 2011-2018 Arnulfus Stichting