‘Ik wil mensen in hun geloof opbouwen’

‘Ik wil mensen in hun geloof opbouwen’

Redactrice Esther Raaij­makers (33) werkt sinds januari met veel plezier bij Katholiek Nieuwsblad. Maar haar eerste kennismaking met de krant was al veel langer geleden.

In 2009 liep Esther tijdens haar studie journalistiek stage bij KN. “Aan die tijd bewaar ik mooie herinneringen, omdat het mij ook op weg heeft geholpen in het proces om katholiek te worden. Het was een plaats waar ik al mijn vragen, hoe vreemd ook, kon stellen”, vertelt ze.

Het liefst schrijft Esther over het christelijk geloof en zingeving, omdat dit haar eigen geloof verdiept. “Van jongs af aan ben ik altijd al met die onderwerpen bezig geweest, vandaar dat ik ook theologie & religiewetenschappen heb gestudeerd. Ik mag mij nu naar hartelust verdiepen in onderwerpen die ik interessant vind. Wat wil je nog meer?”

In die zin heeft Esther bij KN haar droombaan gevonden. “Met mijn verhalen hoop ik mensen te inspireren, maar vooral mensen in hun geloof op te bouwen. Wat ik fijn vind aan het werken bij KN is de collegiale sfeer op de redactie, en dat we, ondanks de serieuze onderwerpen, samen veel kunnen lachen.”

Esther vindt het leuk om van lezers te horen, geeft ze aan. “Heeft u commentaar op mijn artikelen of een goed idee voor een verhaal, dan hoor ik het graag!”

Soomerlustplein 5 | 2275 XM Voorburg | info@arnulfus.nl | Copyright © 2011-2018 Arnulfus Stichting