Francesco Paloni: Passie voor geloof en journalistiek

Francesco Paloni: Passie voor geloof en journalistiek

Een gedroomde baan, zo mag je het wat hem betreft gerust noemen: journalist Francesco Paloni (36) is sinds 1 januari van dit jaar in vaste dienst van Katholiek Nieuwsblad.

Voor de oplettende lezer van KN is Francesco geen onbekende. In 2004 al liep hij, in het kader van zijn studie journalistiek, stage bij de redactie. En nadien verscheen zijn naam veelvuldig als freelancer in de kolommen van KN.

Francesco is overtuigd van het belang van katholieke journalistiek, vertelt hij. “Wat er in de Kerk gebeurt, wordt in media nogal eens eenzijdig belicht. Katholiek Nieuwsblad vervult een unieke rol, zowel in het goed weergeven wat er in de Kerk gebeurt, als in het geven van een katholieke kijk op wat zich in de samenleving afspeelt.”

Dat vindt hij niet alleen als journalist belangrijk. Ook als vader van een groot gezin met acht kinderen, vindt hij KN belangrijk. “Er is geen ander blad in Nederland waar je deze combinatie van nieuws, interessante opinies en inspirerende geloofsartikelen vindt. Voor de volgende generatie katholieken, waar onze kinderen toe behoren, is dat van levensbelang.”

Met zijn werk voor KN brengt Francesco twee grote passies bij elkaar: de journalistiek en het geloof. “Ik vind het geweldig dat ik die hier mag combineren. Voor mij is het een genade om hier te kunnen werken. Je mag dat wat mij betreft gerust een droombaan noemen.”

Soomerlustplein 5 | 2275 XM Voorburg | info@arnulfus.nl | Copyright © 2011-2018 Arnulfus Stichting