‘De Wereldjongerendagen geven hoop’

‘De Wereldjongerendagen geven hoop’

De Wereldjongerendagen (WJD) zijn het grootste jongerenevenement ter wereld. In juli 2016 ontvangt het Poolse Krakau miljoenen jongeren vanuit de hele wereld.

“De Wereldjongerendagen laten zien dat we wereldwijd samen een jonge Kerk zijn”, zegt Astrid Bakker (32), de landelijk projectleidster van de komende WJD. En dat geeft hoop, ziet ze. “Niet alleen voor de jongeren zelf, maar ook voor parochies. Dat je als parochie ziet dat jonge mensen gaan, dat je hun die mogelijkheid biedt en dat jongeren die geloofservaring ook weer door mogen geven.”

De projectleidster verwacht veel van deze editie in Krakau, met name vanwege de koppeling met het Heilig Jaar en het thema barmhartigheid die dit jaar gemaakt wordt. “Je probeert altijd het thema van de WJD in je voorbereidingen al neer te zetten, maar ik denk dat dit jaar wel sterker is. Barmhartigheid kun je heel concreet en in daden neerzetten.”
De Nederlandse jongeren kunnen met een van de zes bisdomreizen mee naar de WJD in Krakau, of met een van de andere reisinitiatieven van bijvoorbeeld de nieuwe bewegingen. Astrid Bakker: “Wat je jongeren hoort zeggen is dat ze uitzien naar de ontmoeting met andere jongeren, het zich niet alleen voelen in het geloof. De WJD zijn een plek waar miljoenen jongeren bij elkaar komen. Dat geeft echt hoop.”

info: www.wjd.nl

Foto KN – Jan Peeters

Soomerlustplein 5 | 2275 XM Voorburg | info@arnulfus.nl | Copyright © 2011-2018 Arnulfus Stichting