‘‘De sfeer van de WJD is echt onbeschrijfelijk’’

‘‘De sfeer van de WJD is echt onbeschrijfelijk’’

Nog even en de Wereldjongerendagen (WJD) gaan van start in het Poolse Krakau. Katholiek Nieuwsblad is er bij om de belevenissen van de jongeren te volgen. Om u als lezer niet alleen te voorzien van verhalen, maar ook van mooie foto’s zal naast redactrice Susanne van den Berk, ook de Antwerpse fotografe Selina De Maeyer (28) voor KN naar Krakau afreizen.

Selina was al bij de WJD in Madrid (2011) en in Rio de Janeiro (2013). “Ik wilde het absoluut eens meegemaakt hebben.” Beide keren deed ze dat als fotografe voor IJD, de jongerenpastoraal Vlaanderen. “Ik zou eigenlijk naar Madrid meegaan als deelnemer, maar toen hebben ze ontdekt dat ik fotografe was!” De impact van de WJD op de deelnemers is groot, zo merkte ze. “Tijdens de WJD worden we eigenlijk aangetrokken door het geloof.” De ontmoeting met de wereldkerk en zo veel andere jongeren geeft “echt moed aan de jeugd. Je hebt er de kans om veel bezielde priesters te ontmoeten en die werken aanstekelijk. De sfeer is er echt onbeschrijfelijk”. De WJD “is ergens een vertrouwd thuiskomen en dat vind ik echt heel mooi”.

Daarom was ze blij met de vraag om dit keer voor KN mee te gaan als fotografe. “Krakau is het thuis van Johannes Paulus II en dan ook nog de WJD in het Heilig Jaar van Barmhartigheid. Dat is heel bijzonder om mee te mogen maken.”

Foto: Damian Dufaux

Soomerlustplein 5 | 2275 XM Voorburg | info@arnulfus.nl | Copyright © 2011-2018 Arnulfus Stichting