Dankzij u lezen 208 WJD-jongeren Katholiek Nieuwsblad

Dankzij u lezen 208 WJD-jongeren Katholiek Nieuwsblad

Nog maar enkele weken geleden waren de Wereldjongerendagen in Polen. In Katholiek Nieuwsblad is er veelvuldig verslag van gedaan met bijbehorende beeldreportage. Dat geeft voor de thuis- en achterblijvers een mooie inkijk in het reilen en zeilen van de wereldkerk. Vanwege alle recente ontwikkelingen stelde een journalist dat door de komst van de paus Krakau waarschijnlijk voor dat moment tot de best beveiligde plekken van Europa zou behoren. Ik vraag me hardop af of dat de enige garantie voor het goed en rustig verlopen evenement was. Mogelijk dat door de spirit, het gebed en de intenties van de deelnemers in aanwezigheid van de Heilige Vader Krakau hogere bescherming heeft ontvangen. Ik geloof daarin.

Deze inkijk in de wereldkerk is wekelijks present in Katholiek Nieuwsblad in verschillende facetten van de artikelen. In de aanloop naar de Wereldjongerendagen kwamen onze medewerkers tot een idee. Zou het niet mooi zijn om de Nederlandse WJD-jongeren een abonnement op KN aan te bieden? Om dit aanbod te kunnen doen en KN niet zomaar gratis weg te geven, werd de hulp van onze lezers ingeschakeld. U hebt ruimhartig aan deze actie deelgenomen en meer dan 200 abonnementen gesponsord. Daarmee werd het mogelijk al voor de start van de WJD ruim 100 jongeren een abonnement te laten nemen op Katholiek Nieuwsblad. De overige gesponsorde abonnementen werden gedurende de WJD zelf nog aan de jonge mensen gebracht.

De jongeren hebben een mooi programma gehad ter voorbereiding en in Polen gedegen catechese mogen ontvangen. Een goede geestelijke voeding. Het is zaak die bemoediging vast te houden. En u helpt de jongeren daarbij! Omdat onze jongeren ook met beide benen in deze wereld staan, is de duiding van ontwikkelingen vanuit het geloof en kerkelijk zicht belangrijk. Ik hoop met de mogelijkheid die u deze jongeren biedt dat het wekelijks lezen van Katholiek Nieuwsblad bijdraagt aan hun ontwikkeling op gelovig vlak. Een prachtig vervolg op hun ervaringen van de Wereldjongerendagen. Mede namens al deze jongeren: dank u wel!

Mijn dank voor uw bijdrage, speciaal voor dit project, en aanhoudend het gehele jaar door om de missie van Katholiek Nieuwsblad mogelijk te maken! U helpt het vuur brandend te houden!

François Vluggen, directeur

Soomerlustplein 5 | 2275 XM Voorburg | info@arnulfus.nl | Copyright © 2011-2018 Arnulfus Stichting